κρουαζιέρα θα σε πάω γιατί σε νοιάζομαι και σ' αγαπάω

25.9.07

 

Ιστορία ντεζαβού

Αν τώρα γίνεται μπάχαλο με την 'αποτύπωση της ιστορικής αλήθειας' (sic), τι θα γίνεται σε 50 και 100 χρόνια; Πώς θα χειριστεί ο ιστορικός του μέλλοντος έννοιες όπως Καραμανλής, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Μητσοτάκης; Πώς θα αποφύγουν οι μαθητές του μέλλοντος τα πολλαπλά ντεζαβού; Πάλι καλά που το Τρικουπέικο άλλαξε ρότα.

Ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου συμμετείχαν στην πρώτη κυβέρνηση μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού, προηγουμένως, έλιωσαν τα άρβυλά τους στο αλβανικό μέτωπο και το πρώτο αντάρτικο.
Ο Κ. Καραμανλής υπερίσχυσε του Γ. Παπανδρέου σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στις αρχές του 21ου αιώνα. Πριν ασχοληθούν με την πολιτική εργάζονταν σκληρά, και μάλιστα ανασφάλιστοι, σε οικοδομές (γυψαδόρος - μπετατζής, αντίστοιχα) και ψητοπωλεία (τυλιχτής - ντελιβεράς, αντίστοιχα).

Ο Ε. Βενιζέλος το 1920 κατόρθωσε να δημιουργήσει τη Ελλάδα 'των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών' αλλά λόγω έλλειψης σωσιβίων και της δράσης του Στρατηγού Συνωστισμού περίσσεψε η Ελλάδα 'της μίας ηπείρου και των τριών θαλασσών'. Για να ξεπεραστεί ο πόνος για την απώλεια των θαλασσών δημιουργήθηκαν τεχνητές λίμνες με πρώτη και καλύτερη τη λίμνη Πλαστήρα.
Ο Ε. Βενιζέλος το 2007 ανέλαβε (λέμε τώρα) την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. των δύο πόλων και των πέντε θαλαμηπόλων. Την ίδια χρονιά κάηκε και η μισή Ελλάδα 'της μίας ηπείρου' που είχε περισσέψει.

Ο Κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στις κυβερνήσεις του 1963 και 1964, αποστάτησε το 1965, πρωθυπούργησε από το 1990 έως το 1993 και προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξοντώσει τα στρουμφάκια.
Ο Κ. Μητσοτάκης εξελέγη πρωτοδεύτερος βουλευτής το 2004 και το 2007, μπήκε στη λίστα αναμονής για υπουργοποίηση και βάλθηκε να ξεκάνει τον Μπομπ το Σφουγγαράκη γιατί είναι φαν του Μπομπ του Μάστορα.

Highlander... στο τέλος θα μείνει μόνο ένας...

Τα παραπάνω γράφτηκαν υπό τους ήχους του:

Crosby Stills Nash & Young - Déjà Vu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?